Masticul FLEX 2000 este un produs de etanşare plastică şi impermeabilă pentru străpungerile de ţevi şi cabluri sub nivelul solului.

Sunt potrivite şi pentru etanşarea infiltraţiilor de pe direcţia apei care pătrunde.

Etanşarea spaţiilor din jurul ţevilor a fost testată de MFPA Leipzig până la presiuni de 7,5 m coloană de apă.

Articol nr.DescriereBucăţi per pachetGreutatea [Kg]
120610
Produs de etanşare Flex 2000cartuş de 850 g
20 cartuşe per pachet
0,94 kg
120620
Aplicator de cartuş cu ştuţ flexibil11,07 kg
120630
ştuţ flexibil10,06 kg

DATE TEHNICE

Consistenţăpăstoasă, lipicioasă
Rezistenţa la temperatură+50° C
Temperatura de aplicarede la +5° C până la +35° C
Consumaproximativ 1,6 kg pe litru
Depozitare2 ani la 20° C

SUBSTRATUL

Substratul poate fi uscat, umed sau ud. Trebuie să nu fie contaminat de grăsimi, unsori, substanţe bituminoase, smoală şi fără particole libere, zone sfărâmicioase sau ce se desprind cu uşurinţă. Substraturi potrivite sunt: betonul, zidăria de cărămidă, mortarul, tencuiala şi alte materiale de construcţie cum ar fi ceramica, PVC-ul, polietilena şi polipropilena.

APLICAREA

Apă ce se infiltrează
Se injectează Flex 2000
Se umple spaţiul din jurul ţevii
Nu mai sunt infiltraţii
Se netezeşte suprafaţa şi se îndepărtează materialul în exces cu un şpaclu
Se completează şi se aduce la nivel cu mortarul cu întărire rapidă CONCRET PLUG

Înainte de aplicare, Flex 2000 trebuie încălzit la aproximativ 30° C prin scufundare în apă călduţă. Aceasta vă asigură că materialul are consistenţa optimă pentru aplicare. Interiorul străpungerii va trebui să fie curăţat cu atenţie de praf, nisip şi alte particole libere. Înainte de a aplica Flex 2000, se aplică mai întâi un strat de 10 cm adâncime de spumă poliuretanică monocomponentă sau bicomponentă, având rezistenţă mecanică foarte mare.

Apoi cartuşul de Flex 2000 este plasat în aplicator şi materialul este injectat în străpungere dinspre interiorul străpungerii spre exterior folosind ştuţul flexibil astfel încât stratul ce rezultă să aibă minim 8 cm adâncime. După etanşarea străpungerii, zgâlţâiţi uşor cablurile şi presaţi Flex 2000 în spaţiile ce pot să apară în urma zgâlţâirii. Asiguraţi-vă că după ce se termină etanşarea, cablurile rămân într-o poziţie fără tensiuni mecanice ce pot ulterior să altereze etanşeitatea.

În final produsul de etanşare ce se retrage cam 1 cm este bine presat şi netezit cu un şpaclu metalic. Ca măsură suplimentară de siguranţă, exteriorul străpungerii este închis cu un mortar de întărire rapidă. Dacă ulterior se doreşte a se adăuga un nou cablu, stratul de mortar cu întărire rapidă se îndepărtează iar cablul este împins prin straturile de etanşare. Apoi străpungerea se re-etanşează cu Flex 2000.

CONTACTAŢI-NE ACUM!

Vă stăm în orice moment la dispoziţie în mod gratuit pentru a vă sfătui referitor la etansarea strapungerilor. Va sfatuim si referitor la produsele ce se recomandă şi la aplicarea lor. Daca este nevoie ne deplasăm şi la sediul dvs., mergem la şantierul dvs. (uneori aceasta deplasare costa). Discutăm cu proiectanţii dvs. sau cu constructorul dvs. Stabilim de comun acord modul şi facilităţile de plată. Pentru asta doar sunaţi-ne la telefonul 0785 506 512.

Puteti sa ne trimiteţi si un mesaj prin completarea formularului de cerere de ofertă. Vă răspundem imediat (în cel mai scurt timp posibil) şi veţi fi foarte mulţumit/ă!

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.